Jag hade visst muskler...

Nu har jag börjat skolan igen för denna terminen.

Vi började i Tisdags så nu läser vi Mikrobiologi i fyra veckor, sen börjar vi med allmän omvårdnad. Känns rätt onödigt kurs för oss som är utbildade undersköterskor redan. Det vi gör i den kurrsen lärde vi oss på gymnasiet. Hygien, bädda sängar, mun hygien, blodtryck/puls tagning, venprovtagning. Sen i denna utbildningen övar man praktiskt på att sätta nålar också. Vilket jag hade turen att jag fick öva på i sommar... Men men, vi får väl hoppas att jag klarar den kursen nu när jag har skrivit att jag redan kan det :) haha
Men den kursen vi läser nu är lite krånglig... massa bakterier och virus och massa sånt.. =) Det är lite komplicerat.. Vilken gör vad och vilken sjukdom ger den, vilka kan man ta vaccin mot och vilka kan man bota med antibiotika osv.. men men =) Det löser väl sig

Igår började jag träna igen på gym. Jag och syrran gick på Step/styrka... Shit, jag kan knappast röra mig idag! Har sån fruktansvärd träningsvärk, fast nu kan det bara bli bättre :)
Jag skulle ha tränat i torsdags också men då ringde dom och frågade om jag kunde jobba så jag jobbade 16-24 i torsdags på akuten.. Riktigt kul att vara tillbaka och jobba och träffa alla

Idag jobbar min man, vilket betyder att jag kan få titta på min amerikanska komedi utan något suckade jämte. =) Ne han är faktiskt helt underbar, vi brukar ge och ta när det gäller TV:n... Ibland kollar vi på Discovery och ibland får jag välja =)
Min man är bäst och underbar...

Igår lagade vi stekt kycklingfilé, potatisgratäng och sallad... mycket gott

Nu ska jag fortsätta att titta på "Date movie".. Hahahah den är ju så dålig egentligen men herregud vad jag skrattar =) hahaha

Hej då Puss och kram på er alla

plugg, ångest, panik och fotboll

Då var första omtentan avklarade för denna gången, resultatet kommer på FREDAG...

Imorgon är det nya tag för en ny tenta.. Då handlar det om Sinnena, Nervsystemet, Matspjälkningen och Endokrinologi....

Det känns verkligen inte bra! Jag vet att man många gånger säger så... Men vi får se... Jag gör mitt allra bäst, går det inte så får man ta nya tag bara...

På tisdag börjar skolan igen med nya kurser och ett steg närmre Sjuksköterske examen... åh va jag längtar =)

Jag är lite ångest och panik inför imorgon men vad gör man? Jo man får plugga lite extra ;)

ikväll är det fotboll på folkungagatan 16.. Det innebär TVÅ timmar tystnad från schnellbachers mun.. Hur ska detta gå?


Nu måste jag fortsätta plugga =)

Puss och Kram på er alla.....

Weekend i Stockholm

Idag kom vi hem från huvudstaden...
Vi åkte vid nio tiden i torsdags morse och var uppe  vid halv två tiden. Påvägen upp till stockholm var det jätte konstigt väder. Ena stunden så var det sol och ena stunden regnade eller haglade det.
När vi kom fram checkade vi in på hotellet (eller vad man ska kalla det ) Sen tog vi tunnelbanan in till stan och gick runt i gamla stan och bara njöt av GEMENSAM SEMESTER!!!!
Vi gick även förbi slottet en liten sväng, men det var stängt... Tyvärr hade vi lite otur med vädret den dagen för det började spö regna på eftermiddagen! Men lite regn har ingen dött av =)
På fredagen åkte vi in till stan igen för att gå til Vasa Museét! Vi tänkte ta djurgårdsfärjan över men vi hittade inte vart den gick ifrån så vi tog oss en mysig promenad istället. Den dagen var det mycket bättre väder. Blå himmel med sol och lite moln. Efter en visit på Vasa museét gick vi vidare till ett annat museum som heter AquariaVattenMuseum.
Det fanns jätte fina fiskar.. Jag kan säga som såhär.. Jag hittade NEMO!!!!
Efter vårat besök där så gick vi till skansen och även skansen akvariet.... Där gick vi resten av dagen!
När vi satt och åt lunch så körde Rhapsody in rock sitt genrep på stora scenen...
När vi gick bland älgarna så kom det ett riktigt oväder! Det blev helt mörkt på himmeln och det haglade stora STORA isbitar.... "Åhhh, detta är INTE bra för lacken"/Johannes kommentar om hagel....
Älgarna blev helt skogstokiga när det sprutade is från himmeln... Dom sprang runt i sin lilla hage och hoppade på varandra och så... Sen kom det en tjej och öppnade upp så dom kunde gå in, då trängde dom sig fram genom grinden för att komma fram först.. Stackarna.. =)

Men sen tog vi oss vidare när det lugnade sig... Det finns så otroligt fina små hus på Skansen... Riktigt mysigt!!!
När vi kom hem la vi oss i sängen och man kände riktigt hur trötta benen och fötterna var efter allt gående

På lördagen åkte vi in till gamla stan och gick vidare till Stadshuset för att ta båten över till Drottningholm...
Där ute gick vi nog runt i ungefär två timmar... Det var lite synd för man fick inte ta kort inne i slottet... Bara ute!
När vi var tillbaka i stan igen så gick vi in i Riddarholmskyrkan... Väldigt mäktiga kistor!!!

Bettan och Mikael var ju också i stockholm denna helgen så vi möttes upp i gamla stan och gick och åt lunch. Sen åkte vi till Gröna Lund för att titta på Sommar Krysset! Det var väääldigt mysigt måste jag säga!
Påvägen ut var vi tvungna att gå "Lustiga Huset". Jag höll på att dö av skratt, helt sjukt var roligt det var .. hahah
Jag kan skratta när jag bara tänker på det.. hahahahha

Sen idag när vi vaknade så åt vi frukost och började våran resa hemåt.. Påvägen hem stannade vi i gränna och köpte lite godis ;)

Bilder kommer senare.... Har inte lagt in dom på datorn, tyvärr blev det inte så många för man fick inte ta kort överallt... På sommar krysset fick man jätte gärna ta kort men inte med systemkamera... Självklart hade jag de med mig =)



Imon ska jag skriva en omtenta vilket jag verkligen inte känner för, den är så himla svår och jag fattar verkligen INGENTING...... Många gånger säger man så, fast denna gången är det nog tyvärr så. Jag fattar ingenting om detta..
Vårdvetenskap...

ÖNSKA MIG LYCKA TILL!!! Skicka gärna ett sms och önska mig lycka till, det blir jag glad av =)
09:30 sätter jag mig med pennan i handen och hjärtat i halsen!!
Nu ska jag gå och duscha och sen gå och lägga mig... Älsklingen ligger klistrad i soffan men fjärrkontrollen i handen...

Tack älskling för en super underbar weekend i stockholm!! Du är BÄST....


Update....

Jag har visst fått lite klagomål om att jag uppdaterar mig lite dåligt!!!  :) Inga namn nämnda inga namn glömde ;)

Så jag får väl ta och skriva lite nu då!
Igår lagade jag mat till mig och johannes, sen kollade vi på en skräckfilm, fast det var inte så bra! StormWarning tror jag den hette.
Ett tips!!

Hyr inte den!!! =)

Sen idag på morgonen vaknade jag på helt fel sida, inget var roligt idag! Jag visste ju när jag vaknade att jag var tvungen att sitta och plugga hela dagen och då är man inte på så bra humör!
Jag ska ha omtenta i Vårdvetenskap på måndag!
Önska mig lycka till..
Sen på torsdagen har jag en tenta i Humanbiologin, men de känns bättre än den jag ska göra på måndag.. usha...

Imon åker jag och älsklingen till STOCKHOLM....
Vi ska bo på ett mysigt hotell (enligt bilderna) en liten bit utanför stan, men det går ju så himla bra tunnelbanor så det är ju inga problem..
Haga Hotel Kristineberg ***
Vi har en massa planer på vad vi vill göra

Gamla stan
Drottninggatan
Slottet
Wasamuseet
Åka båten mellan djurgården och hammarby
Skansen
Gröna Lund
osv...

Vi hade nog behövt vara borta mer än tre nätter känns det som =) heheh
Det ska verkligen bli jätte mysigt att åka iväg
Sen på lördagen kommer Bettan och Mikael upp till stockholm så då har vi pratat om att kanske gå ut och äta ihop...

åhh jag blir på jätte bra humör när jag tänker på våran weekend...

nu ska jag laga Fransk fiskgratäng och potatis till min älsklíng som är påväg hem

Puss och kram på er alla =)


Öland!!!!

Vilken underbar helg vi har haft det!
I Fredags åkte vi till Öland... Vi kom ner vid lunch och åt lunch på ett ställe där dom hade en jätte god buffé. På kvällen åkte Michelle och Erlendur till Göteborg för att titta på U2. Då passade jag mamma och Johannes på att gå ut och äta lite. Vi gick ner till Harrys i stan. Det var väl lite sådär.... Gasolen tog slut i dom där värme sakerna som står ute. Så det var kallt... Maten var sådär, min var rätt god, men mamma och Johannes var inte så jätte nöjda. Sen när vi hade ätit klart på uteserveringen tänkte vi gå in och sätta oss för att ta en drinkt eller två, men då var man tvungen att betala 150 kronor för att gå in trots att vi hade ätit där... Så vi gick till ett annat ställe som hette "Pubben". Där tog vi lite att dricka och satt och tjötade... Rätt mysigt alltså!! =)

Sen på lördagen åkte vi tre uppåt på ön... Vi var i byxelkrok och runt om.... Slänger in lite kort längre ner =)
På kvällen åkte vi till en restaurang som heter "Lammet och Grisen". Vilken underbart ställe =) Man betalade när man kom dit, sen gick man och tog grönsaker, dressingar, såser, potatisgratäng, bakad potatis osv... Sen gick man och ställde maten vid bordet... Sen var det en annan kö för köttet... Där stod det tre kockar och visade allt vad dom hade... Dom hade verkligen alla olika kött sorter från lamm och gris... Det var ett riktigt bra ställe!!!

På söndagen åkte jag och älsklingen till trollskogen, och tittade på vraket.. ´Riktigt mysigt...

Jag är riktigt nöjd över helgen!




Idag har varit och köpt mig nya träningskläder...





Till kvällsmat blev det räkmacka....

Steg 1


Steg 2


Den var riiiiiktigt gott!!! MUMS...
Nu ska jag kolla klart på "Lyxfällan"

Godnatt mina vänner =)

RSS 2.0